A hétvégén rendezik a rangos Tavaszvárót a Gyarmatiban

Régi hagyományokra tekint vissza a Hód Úszó SE rendezésében a Tavaszváró úszóverseny, melyet most hétvégén tartanak Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Az előnevezések alapján több ezer indulásra lehet számítani.

A hétvégi versenyen a Hódok béka és delfin csoportja szinte teljes létszámmal képviseleti magát. A kicsik 50 és 100 méteren mérettetik meg magukat. Most is lesz olyan, aki először fog versenyezni. A békáknak ezen a versenyen a tapasztalatszerzés, az egyre bátrabb versenyzés elérése a cél. Ez a verseny szolgál a nyáron, június 30.-án szintén itthon rendezett Béka Derbyre való felkészülésre. A delfineknél elsősorban a 100 méteres számokban a szintek, jelvényes idők megúszása lenne az elvárható végeredmény.  A két csoport összesen 30 fővel képviselteti magát a versenyen.

A versenyen előre láthatóan teljes csapattal indul Csókay Miklós.  A nagy többség 5-6 számban áll rajtkőre. „Mint versenyelnök, jó versenyzést, a szabályok maradéktalan betartását, éles, izgalmas versenyhelyzeteket és nagy csatákat várok.” –fűzte hozzá Csókay, aki a hétvégén a versenybíróság elnöke lesz.

A Tavaszváró február 24-én 9 órakor startol a Gyarmatiban.

Soós Kata 
Sajtóreferens
Hód Úszó SE