Az Óvodától az Olimpiáig úsztak Szentesen a Hódok

Szentesen rendezték a Hód Úszó SE következő megmérettetését a pünkösdi hétvégén.  A Hód Úszó SE a csapatok versenyében Szentesen a 10. helyet szerezte meg.

Az Óvodától az Olimpiáig elnevezésű versenyen 30 egyesület 516 versenyzője vett részt, ahol 2525 rajtot végeztek el.

Csókay Miklós csapatából 10-en vettek részt a megmérettetésen, de sajnos nagy többsége csak a szombati napot vállalta be. Igaz ezen a napon több számban is indultak.

58 indulásból mindössze 22 egyéni csúcs született.

2 db aranyérmet: Tót Emma 50 és 100 mellúszásban, 6 db ezüstérmet Tót Emma 50 gyors, 50 és 100 pillén, Tésik Zsófia 50 és 100 háton valamint Pászti Alex 100 pillén nyert.

3 db bronz Tót Emma 50 hát, Kérdő Luca 100 mell és Pászti Alex 200 mellen nyertek Csókay tanítványai.

A legtöbbet a 2008-as születésű, legfiatalabb Pászti Alex versenyzett. A két nap alatt 10 versenyszámban indult. Igaz, hogy csak 3-szor sikerült  megjavítania eddigi legjobbját, de remekül helyt állt a sorozatterhelésben és 2 érmet is tudott nyerni.

A legeredményesebb versenyző Tót Emma lett, aki 7 számban indult, 3 egyéni csúcsot úszott és 6 érmet nyert.

A szombati napon két versenyző, Tésik Zsófia és Csécs Lili végig úszta az “étlapot”, azaz minden 50-es és 100-as számban rajtkőre állt. Lili kettő, Zsófi három egyéni csúcsot úszott. Zsófinak sikerült 2-szer a dobogóra is felállni.

Kérdő Luca 4 számban indult és 3 egyéni csúcsot úszott, valamint 100 mellen sikerült ezüstérmet nyernie.

Balog Zsófi 5 számból 3-szor úszott egyéni csúcsot.

Korsós Katalin, Kürtösi Zsófi, Hollós Fruzsina és Mag Ákos értékes pontszerző helyezéseket értek el egyéni csúcsokat úszva.

Ádándi- Kiss Gyula csapatából hárman indultak Szentesen. Labozár Zsolt négy indulásából sajnos négyszer rontott, azonban Szabó Bence 50 méter pillén bronzérmet, 100 pillangón ezüstérmet, 100 gyorson pedig sajnos az egyéni csúcsától elmaradva sikerült a célba érnie. Horváth Ákos 100 méter gyorson javított, 100 méter pillangón elmaradt a legjobbjától, de így is megnyerte a versenyt. 200 háton pedig sikerült megúsznia a szintidőt az OB-ra, 2:45,58-al, ami egyébként egy bronzérmet is hozott neki.

Bajusz Andi csapatából a versenyt 5 versenyző tudta vállalni, 14 rajthoz állással. A versenyre kimondottan nem készültek, ezért külön örültem neki, hogy többen is magasan a legjobb idejüket úszták. A versenyeredmények mellett fontosnak tartom azt is, hogy ebben a korosztályban hogyan fejlődnek saját magukhoz képest (nem csak az időt nézve) , mint fizikailag, mint mentálisan. Nagyon örültem annak, hogy több kis béka korosztályú versenyzőm is felszabadultan kezdett el versenyezni. A versenyen több pontszerző helyett is sikerült elérni, sajnos a dobogóról épp lecsúsztunk .- nyilatkozta Bajusz Andi a verseny után.

Nagy Olivér 100m gyorson, egyéni legjobbján 4 másodpercet javítva lett 4. 50m gyorson sajnos leesett a szemüvege és feladta a versenyt. Mérai Janka 50 m gyorson 6. 100 mellen 6. 100m gyorson 5.-ént csapott a célba. Lénárt Imre Bálint 100gyorson egyéni legjobbját úszva ért el 7. helyezést.