Egy híján húszszor a dobogón a Hód Úszó SE

Gyulán vendégeskedett a hétvégén a Hód Úszó SE, a VII. Várfürdő Kupán. A legkisebbek számos aranyjelvényes szintet úsztak, e mellett sok érmet, és rengeteg élményt szereztek.

A Hód Úszó SE tizenhat versenyzővel érkezett a gyulai uszodába. A 48 indulásunkból 38 egyéni csúcs született. A Hódok 19-szer állhattak a dobogóra, amelyen 10 arany, 5 ezüst, és 4 bronzérmet vehettek át. A számos pontszerző hely mellett, több aranyjelvényes szintet is sikerült megúszniuk a legkisebbeknek. A Hód Úszó versenyzőinek együttes eredménye a 8. helyet hozta az egyesületnek a csapatok versenyében.

A mini Hódok okleveleket is kaptak a jó eredményekért. Kovács Anna 50 méter gyorson 0:44,73-at úszott, Nagy Olivér 0:39,17-él végzett, Lénárt Imre Bálint ugyanebben a számban 0:39,76-al ért célba. 100 mellen a 2010-ben született Hamvas Réka ért el szép eredményt, 1:53,82-vel úszott be a célba. Szabó Marcell ugyanebben a korosztályban 100 méter férfi mellen 1:53,81-el végzett.

A nap fénypontja mégis Ugrai Panna 100 méter pillangón úszott 1:01,56 időeredménye volt, mellyel az országos korosztályos ranglista élére került, de ez az abszolút magyar mezőnyben is a 12. időt jelenti Hosszú Katinka mögött az 50 méteres medencébe elért idők alapján.

Aranyérmet szereztek: Ugrai Panna, Horváth Ákos, Barna Máté, Mérai Janka, Nagy Olivér, Szabó Marcell

Ezüstérmesek: Horváth Ákos, Mérai Janka, Szabó Marcell, Nagy Olivér

Bronzérmesek: Lénárt Imre Bálint, Mérai Janka

„Gratulálok minden versenyzőmnek, köszönet a szülőknek, és az egyesületvezetésnek, akikkel közösen osztozunk a sikerekben. Az aranyjelvényes szintek, és az oklevelek is olyan pozitív tapasztalatok, élmények a versenyzőknek amiből lehet tovább építkezni.” – foglalta össze a jó hangulatú gyulai versenyt Olaszné Bajusz Andrea, vezetőedző.

A Hód Úszó SE versenyzői legközelebb a Rövidpályás Országos Bajnokságon, és Egerben, Országos Búvárversenyen vesznek részt.