Hazai világklasszisokkal a felkészülés jegyében

Mi is lehetne nagyobb motiváció annál ,ha valaki olyanokkal találkozhat akik már bizonyítottak munkájukkal, elért eredményeikkel és mellesleg emberségből is megállják a helyüket.

 

Ők azok ,akiket példaképként szoktunk emlegetni .Méltán lehetünk büszkék rájuk ,hisz utat mutathatnak sok gyereknek és felnőttnek egyaránt . Nos, a Gyarmati Dezső Sportuszoda az elmúlt években sem fukarkodott a sportág sztárjaival,hisz Gyurta Dániel olimpikonunk évekig városunkban készült fel a versenyekre. Mellette nem kisebb külföldi világklasszis úszók ,mint az olimpiai bajnok ,dél afrikai Chad Le Clos,vagy a románok Camelia Potec-ja is nálunk készült. De természetesen számunkra a “mieink” azok akikre a legjobban felnézünk,akikre büszkék vagyunk. 2018 ősze se hozott kevesebb sztárt a Gyarmatiba. Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna nevét már nem kell bemutatni senkinek,de mellette a jövő olimpiai reménységei is vásárhelyt választották felkészülésül.

Késey Ajna, Milák Kristóf,Berecz Blanka ,Kalmár Ákos is méltán léphet már a példaképek körébe.

A Hód Úszó  Se fiataljai tehát nem panaszkodhatnak,motiváció terén nincs hiányuk,nem volt olyan hét amikor edzés előtt vagy után  ,úton -útfélen is ne ‘sztárokkal ”  találkoztak volna. A találkozás és autogram kérés mellett ,egy pár szó itt csodákra képes. Az hogy velük együtt is edzhetnek ,  talán egy életre szóló élményt nyújt.

Így történ ez Ugrai Panna esetében is,aki azt a megtisztelést kapta ,hogy  Jakabos Zsuzsannával edzhetet együtt. Az edzésen  az  M4 is rövid kisfilmet forgatott,melyen  a vásárhelyi úszók is vízbe szállhattak és nem kisebb névtől  tanulhattak ,mint  Petrov Iván  utánpótlás kapitány, a Győri Úszó Egyesület vezetőedzője. Az edzésen rengeteg instrukcióhoz és információhoz jutottak a gyerekek,amit alkalmazni tudnak majd az edzéseik során.

Pannának  és Zsu -nak is a november  7-10 között tartandó Országos Rövidpályás Bajnokság a következő állomás,amit már hagyomány szerint Százhalombattán rendeznek.A négy napos viadalon magyarország legjobbjai  állnak majd rajtkőre. A versenyen több vásárhelyi úszó is képviselteti  magát,Ugrai Panna   5 számban indul, 100m -200m vegyesen és háton,valamint  100m pillangón szurkolhatunk neki.