Meglepetések várhatnak Miksi Ricsire az Országos Bajnokságon

Meghatározó versenyzője egyesületünknek Miksi Richárd, aki Máté Hunor mester szárnyai alatt építi úszókarrierjét a Hód Úszó SE-ben. A közelmúltban rendezett Mimosa Kupán úszóink ötvenhárom érmet hódítottak el, áprilisban pedig Országos Bajnokságra készülnek, melyet Debrecenben rendeznek. Ricsivel beszélgettünk a közeljövő terveiről.

A közelmúltban rendezték a Mimosa Kupát Herceg Noviban, ott hogyan szerepeltél?

A Mimosa Kupa nem sikerült túl fényesen, a helyszínen mandulagyulladásom lett, ezért elég nehézkesen ment az úszás, elmaradtam legjobbjaimtól, de még ilyen egészségi állapotban is sikerült két számból dobogóra állnom.

Hogyan készülsz az Országos Bajnokságra?

Így érettségi előtt nem könnyű összeegyeztetni a tanulást és az edzéseket, a napjaim általában az iskola és uszoda közti rohanásról szólnak, sokszor még este 7-től fél 9-ig is vannak magán óráim. Ebben az időszakban sajnos a regeneráció eléggé háttérbe szorul, de igyekszem kihozni magamból mindkét téren a maximumot.

Milyen úszásnemben fogsz indulni?

A szokásos fő számomban, mellúszásban indulok az OB-n, mindhárom távon (50,100,200), illetve valószínűleg a csapattal váltóban is rajthoz állunk, de erről még nem tudok konkrétumot, ezekről az edzőkkel, illetve csapatvezetéssel való konzultáció még folyamatban van.

Milyen esélyekkel vágsz neki az OB-nak?

Az esélyekről annyit: én bizakodó vagyok, hogy pozitív visszajelzése lesz ez az OB a munkámnak, de tisztában vagyok vele, hogy milyen kellemetlenségek adódtak az elmúlt hónapokban, amik nagyban megnehezítették a felkészülést. Érzem, milyen állapotban vagyok, és érzem, miben van jelenleg lemaradásom, de reménykedem benne, hogy sikerül meglepetést okoznom, ahogyan az tavaly is történt.

Kik indulnak még a Hód Úszó berkein belül?

Szerintem tavalyhoz hasonlóan, idén is nagy létszámú csapattal utazunk a helyszínre, de egyelőre nincs még meg a végleges utazó keret.