Új technikákat tanult Ugrai Panna az edzőtáborban

Egy hétig volt edzőtáborban Ugrai Panna, egyesületünk   ifjú reménysége. Szentesen az erőnlétét fejlesztette, illetve új technikákat is tanult egy pécsi edző kezei alatt. Panna egy kicsit most fáradt, de úgy érzi nagyon jót tettek neki az új impulzusok, ezt az április 8-i Hátgerinc Kupán bizonyíthatja is.

Az edzőtábor Panna elmondása szerint remekül sikerült. Ilyenkor mindig az erőnlét fejlesztése a fontos, amelyet ebben az esetben hosszabb távok úszásával sikerült is nála elérni. Talán a tábor ebben különbözött leginkább a vásárhelyi edzésektől, ugyanis itthon rövidebb távokon gyakorol.

Egy héten keresztül csak az úszással foglalkozhatott a Hód Úszó SE versenyzője, reggel kettő és fél, este pedig két órás edzésen szelhette a habokat a szentesi uszodában. Panna a korosztályával, illetve egyel idősebekkel edzett együtt, a fiatalok Magyarország egész területéről érkeztek, azonban az edzőtáborokat sem adják könnyen, ezeket is ki kell érdemelni. A fiatal lány OB-n elért első és második helyével érhette el azt, hogy bekerült az edzőtábor keretébe.

„Jókor jött az edzőtábor, ugyanis nem annyira jutottunk medencéhez azon a héten, mert több edzőtáborozó volt Hódmezővásárhelyen is. Panna jó kezekben volt, Jancsik Árpád pécsi edző irányította és látszik, hogy jó munkát végzett.” – árulta el Ádándi-Kiss Gyula, Panna edzője.

Egy edzőtábor azért is hasznos, mert ilyenkor találkoznak a versenyzők a korosztályukkal, és vetélytársaikkal. Új barátságok szövődhetnek, új ingerek érik őket, ami egy ilyen faltól-falig sportban, mint az úszás, rendkívül fontos. Panna erőnlétbeli fejlődési a hazai rendezésű Hátgerinc Kupán megmutatkozhat, amely korábban csak az utánpótlás korú versenyzőknek lett meghirdetve, mostanra azonban már teljesen ki lett terjesztve.