Az OB finisében a Hódok

Április 19-22 között rendezik meg Debrecenben az Országos Bajnokságot, amely akár VB kvalifikációt is hozhat a Hód Úszó SE felnőttjeinek. A tét nagy, a lelkesedés óriási, a remény pedig élénken lobog úszóinkban, hogy az eddigi munka meghozza gyümölcsét. A felkészülés folyamatosan zajlik Hódmezővásárhelyen, de a nagyján már túl vannak.
Máté Hunor edző tanítványai az egy szív- egy lélek elvét követve, nemcsak egyéni sikereikért, hanem egymásért is úsznak. Nem tudni még pontosan, hogy a csapatból hányan utaznak Debrecenbe, de az biztos, hogy nagy létszámmal lesznek jelen.

Szabó Tamás már a kezdetektől Hódmezővásárhelyen úszik, és úgy érzi, a formába hozó edzések hatására napról-napra egyre jobban halad az Országos Bajnokságon való jó szereplés felé. Tamás mellúszó, így 50 méter mellen biztosan el fog indulni. Tervben van akár a 100 méter mellen való részvétel is, ez azonban még nem biztos.

Kendi Csaba és Szentkereszty Cecília is medencébe száll majd Debrecenben, elmondásuk szerint azonban ez még nem az ő versenyük lesz, hiszen jóval fiatalabbak társaiknál. Ettől eltekintve mindent bele fognak adni, és nem feltartott kézzel kelnek majd versenyre riválisaikkal szemben.

Rozanovics Ádámtól és Dara Esztertől is remek eredményeket vár egyesületünk. Eszter a vásárhelyi edzéseken kívül még Budapesten is gyakorol, Ádám pedig a helyi medencékben próbálja felkészíteni magát a Debrecenben való szereplésre. Ádám Pécsről költözött Hódmezővásárhelyre, és egy éve erősíti és hozza a jó eredményeket a Hódoknak. 50 gyorson és 50 mellen mindenképpen elindul a fiú, ezek a legfontosabb számai. Az első két helyet kéne megcsípnie a 2017-es budapesti Vizes VB miatt, ugyanis a legfontosabb cél az, /nemcsak neki, hanem a többieknek is/, hogy oda kvalifikálják magukat.