Miért úsznak a Hódok a hétvégén?

Természetesen versenyzőink, nem csak a hétvégéken, hanem hétköznapokon is idejük nagy részét az uszodában töltik, de a mostani hétvégén borítékolhatóan jelen lesznek a medencéknél. Szombaton, Hátgerinc kupát rendeznek Hódmezővásárhelyen, így egyértelműen számíthatunk a jelenlétükre. Ennek a versenynek a hát és gyorsúszóink örülnek a legjobban, ugyanis most ebben a kategóriában keresik a bajnokokat a Gyarmati Dezső Sportuszodában.


Az I. hátgerinc kupát 2013. április 6-án, Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső sportuszodában rendezte meg a Csongrád Megyei Úszó Szövetség és a Hód Úszó SE. Az elnevezés a hát és a gyors úszást volt hivatott népszerűsíteni az utánpótlás korú versenyzők körében. A versenyszámok: 50, 100, 200 hát és gyors.

 

Az ötletgazdája Ádándi-Kiss Gyula, a Hód Úszó SE egyik edzője. Az ötlet onnan jött, hogy  a diákolimpián és egyéb versenyek során kiderült, hogy a gyerekek nem szeretik a hátúszást és nem is nagyon tudnak háton úszni. Az edzőknek is nagy könnyebbség, ha az egész csapatot csak ebben a két úszásnemben kell felkészíteni és versenyeztetni. A kezdetben a 4x50 méteres gyors váltó mellett rendhagyó módon szerepelt a 4x50 méteres hát váltó is. Sajnos ezt későbbiekben leszavazták az edzők időhiányra és pénzhiányra hivatkozva, pedig ezzel egy igazán új színt vittek a verseny programba.

 

Idén az V. Hátgerinc Kupát április 8-án rendezik meg Hódmezővásárhelyen, ahol több utánpótlás korú csapatunk versenyzőinek is szurkolhatunk.