Egyéni csúcsok dőltek Dunaújvárosban

A Hód Úszó SE fiataljai a 38. Arany Üst Nemzetközi Úszóversenyen szálltak medencébe. A szerdai nap nem volt túl erős, csütörtökön azonban felhőtlen boldogság uralkodott, ugyanis Oláh Norbert egyéni csúccsal éppen csak lemaradva a dobogóról 4. helyet szerzett 100 mellen.

Alig ért véget a Hátgerinc kupa Hódmezővásárhelyen, Ádándi- Kiss Gyula tanítványai egyből utána három napot töltöttek Dunaújvárosban. Az első nap nem jártak túl sok sikerrel, az időkben alig történt javítás. Egedül Oláh Norbertnek sikerült jobbat úszni az idejénél, és ezzel begyűjteni egy 8. helyet.

Csütörtökön Mag Gergő sokat javított 200 mellen. Oláh Norbi, aki kifejezett mellúszó, a 200 méter mellúszó számban 6. helyet szerzett. 400 méter fiú gyorson Szabó Bencének sikerült megúszni az egyéni csúcsát. Ami a csütörtöki nap legszebb pillanata volt, az természetesen Oláh Norbi negyedik helye. A 2004 –es születésű fiú hatalmasat úszott 100 méter mellen, az ideje 1:11,91-re módosult.

Érdemes megemlíteni még a 4X100-as gyorsváltót, ahol szintén mindenki javított, de csak a 9. helyet sikerült elhozni.

A verseny ideje alatt a 2003-as 2004-es korosztályt együtt értékelték, ezért is számít hatalmas eredménynek Oláh Norbi elhozott, negyedik, hatodik, és nyolcadik helye. Külön értékelésnél a 2004-es korosztályban ezek a helyek első és második helyet is érhetnének, egy ilyen nagyszámú nemzetközi versenyen.

Ugrai Pannát nagyon hiányolta a csapat, ő betegség miatt kimaradt ebből a versenyből. Az edző szerint egy nagyon jó hangulatú versenyen sikerült részt venniük, ahol szinte mindenki jól teljesített és javított az idején.

A csapat utazó tagjai voltak: Tót Csaba, Kancsár Mirjam, Nagy Petra, Oláh Norbert, Borbás Gergő, Szabó Bence, Pászti Milán és Mag Gergő. Edzőjük: Ádándi-Kiss Gyula.

Fotók

JEGYZŐKÖNYV