Háromszor is dobogóra álltak a Hódok Kecskeméten

Az elmúlt héten, Kecskeméten rendezték meg a Vidékbajnokságot, melyen Ádándi-Kiss Gyula edző csapatából hárman, a felnőtt csapatból pedig egy úszó, a rangidős Szabó Tamás állt rajthoz. Az eredmények tekintetében jöttek a dobogós helyezések, összesen háromszor állhattak fel a dobogó fokaira a Hód Úszó SE versenyzői.

Péntek délután Ugrai Panna megnyerte a 400 m vegyest remek 5:03,60-as idővel, ami csak 8 századdal rosszabb a tavalyi legjobbjánál. Ez annál is értékesebb, mert az utóbbi időben többször betegeskedett, és nem várták ezt az időt. Ezzel a teljesítménnyel a ranglista élére került nem kis előnnyel.

Rauch Róbert 1500 m-en javított több mint 25 mp-et, és még bőven maradt ebben az úszásában, hacsak a fordulóit nézzük, ő ötödik helyezést ért el.

Szombaton a napot a 100 m női gyorssal kezdte a csapat, ahol Nagy Petra 0,95 századdal maradt el a legjobbjától, és 17. lett 36 indulóból. Másik korcsoportban állt rajthoz Kancsár Mirjam, aki 28 századdal elmaradva legjobb idejétől 25. lett 44 indulóból.

„Az egyéni csúcsok elmaradása nem vészes, de új alapokra kell helyezni a felkészülést, ha előre akarunk lépni ezen a klasszikus távon. A lányok azért nem maradtak siker nélkül, hiszen Ugrai Panna kiválóan szerepelt 200 pillén. Egyéni csúcsán 1,18 mp-et javítva ezüstérmes lett. Gratulálunk Pannának, így tovább!” –mondta el Ádándi – Kis Gyula, edző.

Ugyanezen a napon a délelőtt egy remek eredménnyel ért véget. Mag Gergő is a sokak által rettegett 200 pillangón állt rajthoz, és több mint 7mp-et javított eddigi legjobb eredményén. A 15 fős mezőnyben 11. lett, de a 2003-asokal is fel kellett felvennie a küzdelmet. Délután már csak Mirjam úszott. 400 gyorson két tizedet lefaragva egyéni csúcsot úszott, ami a 10. helyhez volt elég. Kevés volt a pihenő a 100 m pillangóig, ezért az eredmény talán nem az lett, mint remélte, de így is csak 1,2 mp volt az elmaradás.

Az évzáró közgyűlés miatt már csak Szabó Tamás indult vasárnap az 50 m-es mellúszásban, ahol minimális különbséggel szorult a második helyre. Az ezüstérmével a Hód Úszó SE csapata ezzel háromszor volt dobogós helyen, a Kecskeméten megrendezett OB-n.