A külföldi versenyeket célozta meg Oláh Norbi

Oláh Norbi már ötévesen a Hód-Úszó SE tagja volt, immáron nyolc éve. A legbüszkébb a tavalyi OB-n elért eredményeire, és természetesen a jövőjét is a medencében képzeli el. Céljai között szerepelnek a külföldi versenyek és edzőtáborok, hogy minél többet láthasson a nagyvilágból. A fiatal tehetséggel beszélgettünk.

Mikor kezdtél el úszni?

Négy évesen kezdtem úszni, kilenc éve, tehát viszonylag fiatalon már a medencében kötöttem ki. Öt évesen lettem az egyesület tagja, ami lassan már nyolc évet jelent. Az alapokat Zaka Ildikónál sajátítottam el, majd Csókay Miklós keze alatt arattam sikereket, itt lettem abszolút béka bajnok is Budapesten, ami azt jelenti, hogy minden számból országos bajnok lettem a korosztályomban.

Oláh Norbi 2012-ben abszolút béka bajnok

Mi a célod az úszással?

A lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle es külföldi versenyekre, edzőtáborba is ki szeretnék jutni. Szeretnék világot látni, mert úgy gondolom, hogy ez minden szempontból hasznos lenne számomra, de főleg a fejlődésemet segítené.

Mely eredményeidre vagy büszke?

Tavaly a Budapesti OB-n elért eredményeknek nagyon örültem, jó jel volt a jövőre nézve és a gyopárosi edzőtáborok is szép emlékeket idéznek fel. Pár hete Dunaújvárosban is jó eredményeket értem el, látszott a belefektetett munka eredménye.

Cápa OB 2016. Budapest

Melyek a legjobb időeredményeid?

Jelenleg 50 és 100 méter mellen vagyok ranglista első,200 mellen második, 200 vegyesen ötödik, 400 vegyesen pedig harmadik az országos korosztályos ranglistán.

50m mell- 33,08

100m mell-1:11,91

200m mell-2:37,69

200m vegyes-2:23,17

Milyen versenyre készülsz most?

A nyári OB-ra is készülök ez az év „legrangosabb" versenye a korosztályomnak. Eddig úgy érzem, hogy jól sikerül a felkészülés Ádándi -Kiss Gyula edző szárnyai alatt.