A második legjobb csapat lett a Hód Úszó SE

A hétvégén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában az V. Gyarmati kupát, melyen harminckét klub közül pontversenyben a Hód Úszó SE a második helyet szerezte meg, az éremtáblázaton pedig első lett. A Hódok ötvenkét versenyzővel álltak rajthoz, a csapat zászlóshajója Ugrai Panna volt, aki többek között nyolc aranyérmet hozott el.

A 32 klub, 443 indulója 1873 rajtot végzett el a szombati napon. A Hód Úszó SE a pontok alapján második helyet szerzett a budapesti BHSE mögött. Szinte mindenkorosztályból voltak remek szereplések a Hódoknál, akit ki kell emelni az Ugrai Panna, aki nyolc aranyat, két ezüstöt, három bronzot, és egy negyedik helyet is szerzett. Ádándi – Kiss Gyula úgy fogalmazott, hogy Panna étlapot úszott, és mérhetetlenül büszke rá. Ebből a korosztályból Oláh Norbi két ezüstöt, két bronzérmet hozott, és elsőként a csoportból 0:59,32-vel úszta meg a 100 gyorsot. Tót Csaba két bronzérmet, Kancsár Mirjam pedig egy ezüstöt szerzett.

„A Gyarmati Kupán a tervezett 47 rajtból 33 lett, sajnos megbetegedés miatt még az utolsó napon is számos rajtot kellett lemondanunk. A 33 rajtból 21 javítás,9 rosszabb idő és 3 alapidő született. Sikerült két ezüst és három bronzjelvényes szintet úszni. A csapatban érmes helyezést Szabò Marcellnak sikerült elérnie. 100 m mellúszásban arany,50m mellúszásban ezüstérmes lett. Az országos versenyekre szintidőt úszott: Hollòs Fruzsina 100 m mell, Korsòs Pèter 200m mell, Mag Àkos 100m mellen.” – értékelt Bajusz Andrea, edző.

„A Gyarmati Kupán minden versenyzőmnek az volt a célja, hogy az eddigi eredményén javítani tudjon, és esetleg szintidőt ússzon a bajnokságra. 53 indulásból 43 esetben sikerült egyéni csúcsot úszni és egy alapidő elérni. A bajnokságra 3 versenyzőm rendelkezik szintidővel. Pászti Alex 7, Kérdő Luca és Tót Emma 2-2 versenyszámban. Egy versenyzőm betegség miatt nem tudott indulni. Nagyon erős mezőny gyűlt össze. A következő megmérettetés a Szentesen megrendezésre kerülő Óvodától az Olimpiáig elnevezésű verseny. Itt még lehet próbálkozni szintidőt úszni és javítani az eddigi eredményeken.” – tette hozzá Csókay Miklós, edző.

Kovács Norman beugróként megnyerte az 50 méter pillangót, Zaka Maja, aki Máté Hunor tanítványa 200 vegyesen ezüstérmes lett, a célja az Ifjúsági OB szintidejének megúszása volt.