A jövő úszóreménységei a Gyarmatiban

Május 24-27. között rendezik a LXXXIX. Ifjúsági Országos Bajnokságot Hódmezővásárhelyen, amely igazán szoros küzdelmeket ígér. Remélhetően a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda számos siker, és új legenda születésének helyszíne lesz. Az első napon a Hód-Úszó SE háza táján is sikerek születtek, mely elég bátorságot adhat ahhoz, hogy sikeresen zárjuk az ifi OB-t.

Az első nap sajtótájékoztatóval kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitóval, illetve középdöntőkkel, döntőkkel folytatódott. Dr. Bienerth Gusztáv úgy fogalmazott, hogy a mostani verseny, az elmúlt időszak megmérettetéseihez hasonlóan mind a ráhangolódást szolgálják az 51 nap múlva kezdődő világbajnokságra, amelyet Magyarországon rendeznek. A Magyar Úszó Szövetség elnöke a 89. Országos Ifjúsági Bajnoksággal kapcsolatban kifejtette, hogy bízik benne, Hódmezővásárhely hű marad a hagyományaihoz és ismét egy színvonalas versenyt rendezhetnek.

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány közölte, hogy szombaton este fogja kihirdetni az ifjúsági Eb-re utazó csapatot, így a versenyzők számára az országos bajnokság ilyen szempontból is fontos, hiszen még az itt elért eredmények alapján is be lehet kerülni a keretbe.

Az első nap eredményei a Hódoknál: Ugrai Panna, a kilencedik helyen végzett 100 méter háton a középdöntőben. A 4X200 méter női gyorsváltón a Zaka Maja, Nagy Petra, Ugrai Panna és Kancsár Mirjam alkotta csapat, a hetedik helyet hozta el a döntőben.