Moszkvában úszhat a Hódok kicsi büszkesége

Kicsi a bors, de erős. Ez pedig halmozottan igaz a Hód Úszó Egyesület hét és fél éves büszkeségére, Kopornyik Katára. A kislány csütörtökön Moszkvába utazik, ahol a Győztesek Olimpiáján vehet részt, ugyanis ő már a hullámoknál sokkal veszélyesebb dologgal, egy szörnyű betegséggel is megküzdött, melyből a pici lány került ki győztesen.

Kata tavaly szeptember óta egyesületi tag, először Szabó Tamásnál sajátította el az alapokat, majd Bajusz Andihoz került. Az úszás a kis tehetség életének a része, el sem tudja képzelni nélküle a napjait. Faragó Gréta, a kislány anyukája elmesélte, hogy Katának nagyon jó a ritmusérzéke, és jól is mozog, így felvetődött, hogy fitness-re is járhatna az úszás mellett, de hallani sem akar róla a kis bajnok.

Kata igazi harcos, ugyanis 2013-ban leukémiát diagnosztizáltak nála az orvosok. Nagyon kemény időszak követte a betegség kiderültét, ugyanis kilenc hónap kemoterápián, majd ez után gyógyszeres kezelésen is át kellett esnie a kislánynak, és mindet nagyon jól viselte. Jövőre fog letelni az öt év tünetmentesség, és akkor gyógyultnak tekinthető a fiatal úszó.

Az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Győztesek Olimpiáját, melyre Kata is meghívást kapott. Kedvenc úszásneme a gyorsúszás, és ebben is fog elindulni Moszkvában. Kata nagyon várja az utazást, szülei már kevésbe, hiszen nagyon féltik. Kata válasza erre az aggodalomra csak ennyi volt a szülei felé: Anya, gondolj bele, hogy mi történik akkor, ha soha többé nem fognak hívni, ezért fontos most elmennem!Édesanyja elmondása szerint Kata gondolkodása meghaladja a korát, amely az átélt megpróbáltatásoknak is köszönhető. Szerencsére azonban az életkedve semmiben sem szenvedett csorbát, egyesületünk pedig büszke lehet, hogy egy ilyen hős(nő) van a tarsolyunkban.