Kipróbálták a Hódok a Duna Arénát

Remekül sikerült a Hód Úszó SE versenyzőinek a Budapest Kupa, melyen végre a Vásárhelyiek is kipróbálhatták a Duna Arénát, amely hamarosan benépesedik, ugyanis ez lesz az egyik helyszíne július 14-30 között a 2017-es Vizes VB-nek. 

Máté Hunor értékelte a Budapest Kupát, aki kiemelte Rozanovic Ádám teljesítményét, a fiú 50 gyorson bronzérmet szerzett, olyan időeredménnyel, amely az Országos Bajnokságon elértet is túlszárnyalta. Itt csak két győri favorit tudott elé kerülni. 50 méter mellen ötödik helyet szerzett Ádám, ebbe az eredménybe már jelentősen beleszólt az, hogy úszónk sérüléssel szenvedett, bicepszében fájdalommal úszta végig az 50 mellett. 

A verseny után Ádám másfél hetet kihagyott, és gyógyszereket szedett, hogy javuljon a karja, csütörtökön már vissza is tért a medencébe. 

Szentkereszty Cecília 100 méter gyorson döntős lett, hatodik helyet szerezve a versenyen. Ugyanígy középdöntőbe került 50 méter pillangón és 50 méter mellen is. Garamvölgyi Csenge az 50 méter pillangó középdöntőjéig jutott Budapesten. 

„Nagyon erős volt a mezőny a Duna Arénában, így kifejezetten nehéz volt ezen a versenyen döntőbe jutni, azonban ezekkel az eredményekkel is elégedett vagyok.” – nyilatkozta Máté Hunor, a felnőtt csapat mestere. 

Winkler Máté ugyanezen a hétvégén Ausztriában szerepelt egy meghívásos versenyen, ahol 50 méter háton és 100 méter háton is aranyérmes lett. 100 háton új versenycsúccsal hódította el az első helyet, ezzel a pénzdíjat is hazahozhatta.