Úszni csak pontosan, szépen!

Június 19-én úszótanfolyam indult Hódmezővásárhelyen a Hód-Úszó SE szervezésében. A gyerkőcök oktatása egész nyáron zajlik majd, különböző trénerek segítségével. Az úszás megtanulása legalább annyira fontos, mint az írás vagy az olvasás elsajátítása, mondhatnánk úgy is, az alap kultúra része.

Az ókori görögök úgy fogalmaztak a tudatlanokról, hogy „Se úszni, se írni, se olvasni nem tud…”, tehát már akkoriban az alapműveltség részének tekintették. A vízzel való kapcsolat nagyon fontos mindenki életében, és az, hogy vízbiztonságot szerezzenek a gyerekek, Hódmezővásárhelyen nagyon komolyan veszik.

„Én a gyors és hát úszás elsajátításával kezdem az úszásoktatást, de kombinálom mellúszással is, hogy a gyerekek ne unják meg. Hódmezővásárhelyen sokan mellúszással kezdik el tanítani a gyerekeket, ami sokszor rossz technikák berögzüléséhez vezet, melyet a későbbi verseny szinten úszóknál nehéz kinevelni.„ – számolt be Ádándi-Kiss Gyula, a Hód Úszó SE edzője.

Egy úszótanfolyamnál a legfontosabb, hogy a gyerekek megszeressék a vizet. Ezt leginkább türelemmel lehet elérni, illetve olyan programokkal, edzéstervvel, amely lefoglalja a fiatalokat. A Hód Úszó SE tanfolyamán semmit nem erőltetnek, és a gyerekek felé szeretettel fordulnak, ez ugyanis a kulcs ahhoz, hogy a kicsik hamar megtanuljanak úszni.

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy mikortól lehet elkezdeni úszni, de ötévesen már biztosan lehet szárnyat, vagyis uszonyt próbálgatni a medencében.

Hód Úszó SE