Porondon voltak a békák a Hód Úszóknál

Béka Úszó Derbyt rendeztek a Gyarmati Dezső Sportuszodában a hétvégén. Egynapos megmérettetés volt a békák bajnoksága, ugyan nekik még hivatalosan nincs Országos Bajnokságuk, mégis vásárhelyre huszonöt egyesület nevezte kisbékáit a ranglista vezető egyesületekkel az élen. A vásárhelyi Hód Úszók tizenegy fővel képviseltették magukat, és a csapatok versenyében 8. helyen végeztek.

A békák eredményei biztatóak, hiszen ők ebben az évadban szereztek sikeres minősítőket, és a versenyzést még csak most kóstolgatják. Volt, aki most úszta élete első 100méterét. Kiemelkedő volt Galli Dávid 100m gyorsúszása, amelyen bronzjelvényt sikerült úsznia. Szabó Marcell 50m mellen és 50m háton lett 6. helyezett. Kozma Jázmin 50m gyorson és 100m gyorson lett 6. helyezett. A váltók versenyében a 4*50m gyorsváltóban a Csuka Noel,Szabó Marcell,Rabie Ádám,Galli Dávid összeállítású váltó 5. helyezett lett.

A lányok versenyében a 4*50m gyorsváltóban a Miklósfalvi Luca, Kopornyik Kata, Kozma Jázmin, Mészáros Ágota összeállítású váltó 4.helyezett lett. A csapat sikeres szerepléséhez hozzájárult még  Fenyvesi Lotti, és Antal Zsófia szereplése is. A békáknak és delfineknek ezekkel a versenyekkel lezárult az évad, és következhet a jól megérdemelt nyár. Azonban nem menekülnek ilyen gyorsan a víztől, ugyanis még egy hét levezető edzés vár rájuk.