Felülmúlták a várakozásokat a Hódok Miskolcon

Cápa OB-t rendeztek Miskolcon, melyen a Hód Úszó SE versenyzői is képviselték Hódmezővásárhelyt. Mindenki felülmúlta a vártat, a legnagyobb megleptetést azonban Horváth Ákos szereplése jelentette, aki 200 méter pillangón egyéni csúcsot, és pontot is hozott a csapatnak.

Az utazó csapat tagjai voltak: Horváth Ákos, Barna Máté, Korsós Péter és Kérdő Luca, akik vegyesen Ádándi-Kiss Gyula, Csókay Miklós, és Bajusz Andi tanítványai. Horváth Ákos pontot is hozott a Hódoknak teljesítményével, mesterének pedig megleptetést okozott már az előfutamban, ahol 9. helyen végzett, és tartalékosként került 200 méter pillangó döntőjébe. Már az előfutamban két másodpercet javított a nevezési idején Ákos, a döntőben pedig további kettőt dolgozott le, így 2:45,02-vel ért célba. A célba érés nem volt eseménytelen, hiszen valószínűleg nem nyomta be az érzékelő panelt, és csak kézi időmérést produkált versenyzőnk, így a ranglistába nem számít bele az elért ideje. Ezt az időt egy másik 200 méter pillangón kell majd megúsznia a versenyzőnknek, de a nyolcadik pontszerző helye ettől függetlenül érvényes Ákosnak.

Korsós Péter egyetlen számban kvalifikálta magát, ez pedig a 200 méter mell volt. Kiválóan úszott és egyéni csúccsal ért célba. A másik mellúszónk Barna Máté szintén 200 mellen bizonyított, ő egyéni csúcsa közelében végzett. Kérdő Lucának szintén mellúszásban voltak érdekeltségei, ő is egyéni csúcsot úszott. A fiúknál 2005-2006-os és fiatalabb korosztály úszott, a lányoknál pedig a 2006-2007 és fiatalabb úszók ugrottak medencébe.

A szezon ezennel befejeződött, de levezető edzésekre még számíthatnak a Hódok, illetve a nyáron heti bontásban lesznek szinten tartó edzések is.