Szentkereszty: Nem adom az egyesületet!

Közgyűlésnek indult, azonban szülői értekezletként végződött a Hód Úszó SE szombat reggeli programja, mivel döntések nem születtek, de a találgatásoknak véget vetett Szentkereszty Szabolcs, az egyesület elnöke.

Az ilyen - olyan információk hónapok óta keringenek a Hód Úszó SE és a HSÚVC összeolvadását illetően. Az egyesület elnöke elmondta, az összeolvadásnak azért lenne értelme, mert egységesítve lenne Hódmezővásárhely úszósportja, több vízfelületet lehetne igénybe venni, valamint a támogatások is koncentráltabban érkezhetnének be. Azonban a Hód Úszó SE egy tradicionális, régi múlttal rendelkező egyesület, amely egy összetartó közösségből áll, és mindig ahhoz próbálta hozzásegíteni a gyerekeket, hogy a sportban a maximumot tudják hozni.

A Hód-Úszó SE és a HSÚVC fúzióját már hónapok óta készítik elő, több nagyobb lépés is történt ennek elősegítésére, azonban jelen pillanatban a jogászok szerint a gazdasági és jogi háttér nem megfelelő még az összeolvadásra.

„Nem adom oda az egyesületet” – jelentette ki Szentkereszty Szabolcs.

Az egységesítés mögé állt a város részéről Benkő Zsolt önkormányzati képviselő is, aki támogatja, hogy a Hód Úszó SE ne olvadjon be a HSÚVC-be, ne számolják fel ezt a közösséget, de véleménye szerint az összevonásra szükség van. „Ha a fúzió létrejön, akkor tiszta lapra van szükség, félre kell tenni minden hiúsági kérdést, és korrekt hozzáállásra van szükség az egyesületek vezetőinek a részéről is. Ez Szentkereszty Szabolcs oldaláról már megtörtént - mondta Benkő Zsolt, aki nem csak tiszteletbeli „báb” elnöke lenne a létrejövő hódmezővásárhelyi úszó egyesületnek, hanem tevékenyen részt is venne a tennivalókban.

A Hód Úszó Se továbbra is megszervezi a versenyeit, a következő a február 24-ei hétvégén valósul meg, Tavaszváró Úszóverseny néven.