Információ !

Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóverseny Hódmezővásárhely, 2020. február 22-23.

Február 21.-én ,péntek délután a versenyre érkező csapatok 17:30 -tól 19:30-ig , lehetőség szerint tudnak edzeni ,a fedett uszodában és a kinti 50 méteres medencében.

A szombati és vasárnapi napokon a csapatok a verseny teljes ideje alatt használhatják bemelegítésre a fedett uszoda 33-as medencéjét.Minden más ,a versenykiírásban megírtak szerint.

A verseny rendezője: HÓD ÚSZÓ Sportegyesület Hódmezővásárhely A verseny célja: Versenyzési lehetőség biztosítása hazai és külföldi szakosztályok versenyzői számára. Hazai és nemzetközi sportkapcsolatok ápolása.

A verseny ideje: 2020. február 22. szombat: 09:00 óra – bemelegítés: 7:45-8:45-ig. 2020. február 23. vasárnap 09:00 óra – bemelegítés: 7:45-8:45-ig. A verseny helye: Hódmezővásárhely Gyarmati Dezső Sportuszoda 50 m-es, 10 pályás feszített víztükrű medencéje Vízhőfok: 26,5 °C. Cím: Hódmezővásárhely, Ady E.u.1. Az időmérés módja: Elektromos időmérő berendezés, OMEGA A versenybíróság elnöke: Később kerül kijelölésre Résztvevők, nevezés: Hazai és külföldi egyesületek által a nevezési határidőig benevezett versenyzők. A versenyzőknek rendelkezniük kell érvényes versenyzési és sportorvosi engedéllyel, sportolói azonosító kártyával (plasztik), sportegyesületi tagsági könyvvel (kék könyv). Valamint az 1985. január 1. után születetteknek sikeres szakmai alapkövetelmény vizsgával. Nevezés a hazai rendszerben regisztrált versenyzőknek előnevezéssel a MUSZ úszás rendszeren keresztül a www.muszuszoranglista.hu weboldalon. Külföldi versenyzők e-mail-en az tomiks@tomiks.hu címre a mellékelt nevezési lapon. Amennyiben a folyamatosan beérkező nevezések (versenyzők) száma eléri a létesítmény (uszoda) befogadóképességének határát, akkor a nevezés idő előtt lezárásra kerül! A nem elfogadott nevezéseket 2020. február 21- én honlapunkon www.hoduszo.hu közzétesszük! Nevezési időszak: 2020. február 10-20. éjfélig. A nevezések csak a megadott időintervallum alatt törölhetők vagy módosíthatók. Helyszíni nevezés, lemondás (kivéve orvosi igazolással) és módosítás nem lehetséges! A rajtlista 2020. február 21-tól a www.hoduszo.hu ( http://hoduszo.hu/tavaszvaro-nemzetkozi-uszoverseny/ )oldalról letölthető! Nevezési díj: 1200 Ft/ rajt, melyet a verseny kezdete előtt kérünk a versenyirodában befizetni! Szintidő túllépés: 2000 Ft ! A helyezések eldöntése: Időfutamokban elért eredmények alapján, a megadott évjáratok és korcsoportok szerint. Mindenkit csak saját korosztályában értékelünk. Az utolsó futam a legerősebb. Díjazás: A versenyszámokban megjelölt évjáratok szerint az I-III. helyezettek éremdíjazásban részesülnek. A pontversenyben győztes csapat elnyeri a Tavaszváró Kupát. Pontverseny: 9-7-6-5-4-3-2-1 pont (2fő/egyesület számít évjáratonként). A jegyzőkönyv weboldalunkról letölthető Költségek: A rendezés és díjazás költségeit a rendezők és a támogatók közösen viselik, a részvételi költségeket a csapatok maguk fedezik. Egyebek: A versenyen az egy rajt szabályt alkalmazzuk. A kiírásban nem érintett egyéb kérdésekben a MÚSZ és FINA versenyszabályai a mérvadóak.

Katasztrófavédelmi előírások: Az uszodában található VÉSZKIJÁRATOKAT, menekülési útvonalakat SZIGORÚAN TILOS eltorlaszolni, elzárni. Minden vészkijárat, menekülési útvonal esetében biztosítani kell a szabad, akadálymentes közlekedést, megközelítést.

Jó versenyzést kívánunk mindenkinek!