Már két évesen tudott úszni Janka

A Hód Úszó SE versenyzője Mérai Janka, 2011-es születésű kislány, aki szüleihez hasonlóan víz közelben érzi a legjobban magát. Édesanyja is úszott, apukája pedig a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Clubnál tevékenykedik, ebbe a munkába már az édesanyja is bekapcsolódott.  Janka egyébként a HVSC igazolt versenyzője is.

Egy éve kezdett el egyesületi színekben úszni Janka, de már 2-3 éves korában tudott úszni. Két évesen már a gyors úszást sikerült neki elsajátítani, a rengeteg medencében tartózkodás eredményeképpen.

Az alig 7 éves kislány imádja az úszást, heti négy alkalommal jár edzésre Bajusz Andihoz, a Hódok edzőjéhez. Nem csak a sportban ilyen ügyes a fiatal lány, tavaly a megyei versmondó versenyre jutott el, idén pedig a városi versmondón bizonyított. Janka a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskola 1. osztályos tanulója.

Janka indulni fog a hétvégén a Víz Világnapja alkalmából rendezett úszóversenyen Miskolcon, ahol  50 méter mellen, és 50 méter gyorson ugrik medencébe. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22.-ét a Víz Világnapjává, hogy minden évben felhívja a figyelmet a víz jelentős kérdéseire. 1997. óta minden évben megrendezett úszóversennyel mi is fel kívánjuk hívni a versenyzők és ezen keresztül a szülők és ismerőseik figyelmét a víz mindennapi szerepére, fontosságára, a vizek védelmére, megóvására és a több országot érintő vízfolyások vízgazdálkodásának nemzetközi jelentőségére.

Soós Kata
Hód Úszó SE
sajtóreferens