Megfagyott a levegő a 100 méter pillangónál a Gyarmatiban

Kiemelkedően teljesítettek a hétvégén a Hód Úszó SE sportolói a III. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán. Ugrai Panna 100 méter pillangón elképesztő idővel lett első, de rajta kívül is okoztak kellemes perceket a versenyt rendező klub igazoltjai.

Biztató eredmények születtek Hód Úszós részről már a verseny kezdőnapján. A 37 egyesületből, szinte mindnek sikerült a dobogóra állni, a hódok legnagyobb ellenfele Romániából érkezett a vásárhelyi uszodába.  A színvonalas versenyen már a szombati napon voltak olyanok, akik kupákkal térhettek haza, mert az 50 méteres számokban az összesítésben legtöbb Len pontot szerzett versenyzőket így jutalmazták.

Lénárt Imre Bálint Fotó: Soós Kata

A verseny kezdetén Kapás Boglárkát és edzőjét Virth Balázst is köszönthette a Gyarmati közönsége, ők ugyanis 3 hetes edzőtáborban tartózkodnak Hódmezővásárhelyen. A rövidpályás kupán Bajusz Andrea és Ádándi – Kiss Gyula csapatában úszó fiatalok mérettették meg magukat.

Szabó Marcell Fotó: Soós Kata

„A vasárnapi napon az én csoportom maximálisan jól teljesített, ami nem csak a javításokon, hanem versenyzésen is megmutatkozott. Eredményeket tekintve, Nagy Olivér ért el két második helyezést a 2011-es születésűek között. Mellette Mérai Janka 100m gyorsúszásban, szintén a 2011-es születésűek között lett 3. Hamvas Réka a 2010-es születésűek között lett 100m mellúszásban bronzérmes. Pontszerző helyezést értek még el: Juhász Ádám, Szabó Marcell, Lénárt Imre Bálint, Rabie Ádám, Hamvas Réka, Kovács Anna. ” – értékelte a zárónapot Bajusz Andrea, vezetőedző.

Ugrai Panna Fotó: Bornemissza Péter

Ádándi – Kiss Gyula csapatából ismét kimagaslóan teljesített Ugrai Panna, öt számból ötöt megnyert és szenzációs idővel úszta le a 100 méter pillangót. 1:01,33 –al ért célba, és mindenkinek tátva maradt a szája, ugyanis ezzel az idővel rommá verte az ellene indulókat. 200 méter gyorson is aranyérmes lett, ott 2,04:43- al állhatott a dobogó legfelső fokára. 100 gyorson 0:57,55 –el ért a csúcsra. Szinte mindegyik számban javított az idején, egyedül az 50 méter gyorson nem, ott a legjobb idejét századmásodpercre pontosan úszta meg most is.

Hollós Fruzsina Fotó: Soós Kata

A többiek is jól szerepeltek. Hollós Fruzsina, 2.  –lett 100 mellen egyéni csúccsal, 2. lett 50 mellen, 100 vegyesen pedig a harmadik helyet kaparintotta meg. Barna Máté 200 mellen 3.-lett, Tésik Zsófia 200 háton lett bronzérmes,   200 pillangón pedig Horváth Ákos szerezte meg az ezüstérmet a Hódoknak.

A Hód Úszó SE versenyzői legközelebb október 27- én Gyulán ugranak a medencébe.