Olaszné Bajusz Andrea lett a Hód Úszó SE vezetőedzője

A legutóbbi elnökségi értekezleten alkotta meg a Hód Úszó SE vezetősége a jövőbeni terveket. Ennek fontos pillére, hogy az egyesületnek legyen vezető edzője, a választás pedig Olaszné Bajusz Andreára esett, aki már évek óta segíti a gyermekek munkáját. Vele beszélgettünk a terveiről.

Hogyan esett rád az elnökség választása?

Az újonnan megalakuló elnökség, úgy döntött, hogy szükség van a vezető edző szerepére. Az augusztus 16.-ai elnökségi gyűlésen lett lezárva ennek a kérdése, ahol az elnökség  nekem adott bizalmat a feladatkör betöltésére.

Ki lehet vezetőedző egy ilyen egyesületnél?

Mint minden munkahelyen, itt is több szempontot figyelembe véve lehet valaki vezetőedző. A legfontosabb a szakmai hozzáértés, de emellett még sok jó képességgel is rendelkeznie kell egy vezetőnek.

Milyen feladatokat kell ellátnod?

Legelőször is egy szakmai irányvonal megtervezése az alap. Felmérni az egyesületbe járó sportolók tudását, biztosítani nekik a legjobb feltételek melletti felkészülést. Edzésvezetés, teljesítmény ellenőrzés és értékelés, valamint a tehetséggondozás a fő vonalak. Összehangolni, és koordinálni kell  az edzők és csoportok munkáját. Fontos feladat az is, hogy biztosítani kell az edzések anyagi és személyi feltételeit, de ez az elnökséghez tartozik.

Hogyan tervezed összefogni az egyesület csapatait, korosztályait?

Eddig is nagy hangsúlyt fektettem a csapatközösség kialakítására. A jövőben is tovább szeretném tartani ezt a szokásom, és minden csoportnál bevezetni a csapatépítő programokat korosztálynak megfelelően.

Milyen célkitűzések vannak az eredményeket illetően a következő idényre?

Eredmények tekintetében nincs konkrét papírra vetett eredmény elvárás. Viszont a jobbra törekvés, mind egyénileg, mind csapat egységet nézve cél. Szeretném, hogy minél több gyerekkel szerethessük meg az úszást. Az óvodásoktól kezdve a szenior úszókig tervezünk. A legfontosabb, hogy a versenysport mellett a tömegsport, és az egészség megőrzése céljából járó gyerekek is helyett kapnak egyesületünkben, új alapokra helyezve. Versenysportot tekintve pedig, az utánpótlás biztosítása, vásárhelyi és a környékbeli gyerekek kinevelése az úszósport számára.

Mennyire érinti a kinevezés a csapatodat, a béka és delfin korosztályt?

A csapatomat nem érinti a ‘kinevezésem”, esetleg csak annyiban, hogy több sötét karikát fognak látni a szemem körül. Viccet félretéve, szerencsésnek mondhatom magam, mert két olyan csapatot vezettem ahol a szülők is maximálisan segítették a munkámat és partnerek voltak minden csapatot érintő dologban.