Szépen csillogott az arany az Aranyhomok Kupán

Négy versenyzővel vettek részt a Hódok az Aranyhomok Kupán, Kecskeméten. Ugrai Panna 100 méter háton elhozta az első helyet.

Maratoni versenyen kellett teljesíteniük a Hód Úszó SE versenyzőinek a hétvégi Aranyhomok Kupán, mely szabadon választható verseny volt. Négyen vettek részt rajta a Hódok közül: Ugrai Panna, Varga Brigitta, Horváth Ákos és Barna Máté.

Panna 100 méter mellen egyéni csúccsal kezdett, egy másodperccel javította meg eddigi legjobb idejét. Korosztályában ezzel a harmadik helyet hódította meg. 100 méter háton azonban abszolút befutó lett, övé lett az aranyérem – tudatta Ádándi-Kiss Gyula, Panna edzője.

Varga Brigitta három indulásából egyszer sem járt sikerrel, javítani nem tudott. Horváth Ákos egyéni csúccsal zárta a kupát, 100 háton és 100 pillangón is jobbat úszott az eddigi eredményeinél. Barna Máté szintén felülmúlta önmagát, három indulásából kétszer úszott jobbat.

A Jövő Bajnokai program keretén belül Katona Zsolt előadást tartott a gyerekeknek a motivációról, valamint a példaképekről. Összefüggést húzott a sportolás, és az iskolai előmenetel között. A sportolók hallhattak az úszás jótékony hatásairól, többek között arról, hogy csökkenti a stresszt és önbizalmat ad.

Kedden 17:30-kor szülői értekezletet tart Ádándi-Kiss Gyula a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Soós Kata
Sajtóreferens
Hód Úszó SE