Újra Hátgerinc kupa a Gyarmatiban!

Szombaton több mint háromszáz csapat részvételével fog lezajlani a VI. Hátgerinc kupa Hódmezővásárhelyen a Hód Úszó SE szervezésében. A versenyzők, akik Katarból és Liechtensteini is érkeznek, összesen 1200 rajtot fognak elvégezni.

Az I. hátgerinc kupát 2013. április 6-án, Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső sportuszodában rendezte meg a Csongrád Megyei Úszó Szövetség és a Hód Úszó SE. Az elnevezés a hát és a gyors úszást volt hivatott népszerűsíteni az utánpótlás korú versenyzők körében. A versenyszámok: 50, 100, 200 hát és gyors.

Az ötletgazdája Ádándi-Kiss Gyula, a Hód Úszó SE egyik edzője. Az ötlet onnan jött, hogy  a diákolimpián és egyéb versenyek során kiderült, hogy a gyerekek nem szeretik a hátúszást és nem is nagyon tudnak háton úszni. Az edzőknek is nagy könnyebbség, ha az egész csapatot csak ebben a két úszásnemben kell felkészíteni és versenyeztetni. A kezdetben a 4×50 méteres gyors váltó mellett rendhagyó módon szerepelt a 4×50 méteres hát váltó is. Sajnos ezt későbbiekben leszavazták az edzők időhiányra és pénzhiányra hivatkozva, pedig ezzel egy igazán új színt vittek a verseny programba.

Újra nagy küzdelmekre számíthatunk a medencében április 7-én.

Soós Kata
Hód Úszó SE
sajtóreferens