+36 70 603 4980

hoduszok@gmail.com

6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u.1.

7 érem, 7 egyéni rekord, 1 országos csúcs – remekeltek a Hód Úszók a felnőtt OB-n

Március 23 és március 27 között rendezték meg Budapesten a CXXIII. Felnőtt Országos Bajnokságot, amin a Hód Úszó SE versenyzői elképesztő teljesítményt nyújtottak. 1 ezüst-, 6 bronzérem, 2 pontszerző hely, 7 egyéni rekord és 1 országos csúcs – ez a Hódok mérlege. Ezzel a teljesítménnyel a 60 nevezett egyesület pontversenyében a legpatinásabb úszóklubok között a nagyon előkelő 11. helyen végeztek.

A tokiói olimpiára történő felkészülés jegyében az időeltolódás miatt az előfutamokat rendhagyó módon délután, a döntőket délelőtt bonyolították le, azonban a vásárhelyi úszókat még ez sem zavarta meg, és egy elképesztő versenyt produkáltak. Olyan sikereket értek el a versenyzők, amire talán még ő maguk sem gondoltak volna.

Ugrai Panna a Hód Úszó SE 17 éves reménysége ifiként mérette meg magát a felnőtt mezőnyben, és 4 egyéni bronzérmével a legeredményesebb utánpótláskorú versenyzőként zárta a programot. Újabb versenyszámokban biztosította be a helyét az ifjúsági Európa-bajnokságon, és várhatóan a felnőtt EB csapatába is sikerült bekerülni. Mint ahogy a Gál Olivérnek és reményeink szerint Szabó Tamásnak is szurkolhatunk a budapesti rendezésű kontinensviadalon.

Budapestről hazatérve az úszók tovább folytatják az edzéseket, a felkészülést a további versenyekre. A hétvégi sikerek mellett azonban a Hód Úszó SE főszponzora, a CSOMIÉP Kft. sem tudott elmenni szó nélkül, és egy kis ajándékkal lepte meg a büszkeségeinket. Az ajándékutalványokat Ifj. Mészáros Antal, a vállalat ügyvezető igazgatója nyújtotta át. Rövid beszédében gratulált a sportolóknak, és ismét kiemelte, hogy példaképüket követve, ők maguk is példaképpé válnak az ilyen teljesítményekkel.

A verseny kapcsán Ugrai Panna az 50 méter háton szerzett korosztályos csúcsát és a 100 méter gyorsúszást emelte ki. Elmondta, hogy talán még ő sem számított ilyen jó eredményre, de nagyon örül a sikernek. Batta Orsolya legboldogabb pillanatként a 100 méteres gyorsváltót emelte ki, amiben harmadikként indult. Kifejtette, hogy a rajtkövön állva már nem izgult, csak a teljesítésvágy volt benne. Gál Olivér 50 méter mellúszásban szerzett ezüstérmet. Mint megtudtuk, az előfutamban úszott időeredményének örült, de tudta, hogy a döntőkben mindig jobban tud teljesíteni. Ez sikerült is, aminek egy második hely lett az eredménye. Juhász Janka egyéni versenyszámai eredményeivel nincs megelégedve, de örül a váltón megszerzett bronzéremnek. Forján Annának is a váltó okozta a legnagyobb örömet. Elmondta, hogy először nem is fogta fel, hogy harmadikok lettek, csak Panna reakciójából szűrte le, hogy valami nagy dolog történt. Szabó Tamás, aki 50 méter mellen 3. lett, úgy értékelt, hogy nagyon jól sikerült a felkészülése. Nem vártak ilyen jó időt, de ismét bebizonyosodott, hogy a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét.

Máté Hunor edző nagyon büszke a versenyzőkre, és rendkívül boldog az eredmények miatt. A női 100-as váltó harmadik helye már az előfutamok után benne volt a levegőben, de Sibalin Dávid edzővel úgy döntöttek, hogy nem teszik rá a csapatra a terhet, így csak finoman céloztak rá, hogy „ebből lehet valami”. Az egyéni versenyszámokban is elégedett a versenyzőkkel, mindenki hozta azt az eredményt, amit elvártak tőlük.

Sibalin Dávid edző viccesen elmondta, hogy a versenyek előtt annyira elkapja a hév, hogy néha szigorúbban adja az instrukciókat a versenyzőinek. Ennek azonban most is meg lett az eredménye, hiszen Forján Anna befutóként nagyon jó időt úszott a bronzérmes váltóban. Kitért arra is, hogy ez volt az első felnőtt OB-ja edzőként, így nagyon boldog, hogy ilyen jól sikerült. „Ennél már csak jobb lesz!” – tette hozzá.

Walterné Böngyik Terézia, a Hód Úszó SE elnöke is úszik a boldogságban, és elmondta, hogy nagyon büszke a Hódokra. „Valóban igaz, hogy a beletett munka meghozza a gyümölcsét. Olyan sikereket hoztatok, amik még ismertebbé és elismertebbé tette az egyesületünket. Nagyon nagy köszönet és gratuláció jár ezért mindenkinek!” – fogalmazott.

A Hód Úszó SE dobogós és pontszerző helyezései:

GÁL OLVIÉR (2001) 1 ezüstérem – 50m mell

UGRAI PANNA (2004) 4 bronzérem – 50m hát (korosztályos országos csúccsal), 100m hát, 100m gyors, 200m vegyes, 4. hely – 100m pillangó

SZABÓ TAMÁS (1988) 1 bronzérem – 50m mell

4x100m gyorsváltó (Ugrai, Juhász, Batta, Forján) 1 bronzérem

4x200m gyorsváltó (Ugrai, Forján, Batta, Juhász) 5. hely

Kapcsolat:


+36 70 603 4980

hoduszok@gmail.com

6800 Hódmezővásárhely,

Ady Endre u.1.