+36 70 603 4980

hoduszok@gmail.com

6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u.1.

Óvodától az Olimpiáig – Szentesen versenyeztek a Hódok

A Hód Úszó SE versenyzői május utolsó hétvégéjén Szentesen a 24. alkalommal megrendezett az Óvodától az Olimpiáig Úszóversenyen vettek részt. Edzőink az alábbiak szerint értékelték a versenyt.

Máté Hunor értékelése: Négy versenyzővel vettünk részt a szentesi Óvodától az Olimpiáig Úszóverseny első napi programján, és minden nevezett versenyszámban dobogós helyezést sikerült elérni. Legeredményesebb versenyzőnk Lovas Gréta volt, aki a 4 aranyérem mellett még 1 bronzérmet is szerzett. Tésik Zsófia 2 aranyérmet, Rácz László 2 aranyat, és 1 bronzot, Barna Máté pedig 2 ezüstérmet szerzett.

Bajusz Andrea beszámolója: 8 versenyzővel 21 számban álltunk rajthoz, melyből 12 érem született. 4 arany, 3 ezüst és 5 bronzérmet szereztek úszóink. A versenyen elsősorban az országos bajnoki szintek elérése volt a cél, melyet egy versenyszám kivételével sikeresen teljesítettek a gyerekek.

Legeredményesebben Lénárt Imre Bálint és Lénárt Zsófia szerepeltek. Bálint 3 arany és 1 bronzérmet, testvére Zsófi 2 arany-, 1 bronzérmet szerzett. Mellettük Kis Lara 2 ezüst, Vörös Dénes 2 ezüst, valamint Paku Melissza és Kovács Áron 1-1 bronzéremmel gazdagodott. Pontszerző helyezést ért még el Juhász Ádám és Papp Máté.

Számos egyéni csúcs megdőlt, és az érmes helyezésekkel együtt sikerélményhez jutott mindenki.

Csókay Miklós értékelése: 6 versenyzővel vettünk részt a szentesi versenyen: Kovács Ákos, Papp Barnabás, Ferenczi Gergő, Apró Milán, Balog Katica, Nagy Fruzsina. 12 indulásból 6 egyéni csúcs született és 5 érmet nyertek az ifú tehetségek. Legeredményesebb Kovács Ákos (2014) lett, aki 50 gyorson 1.; 50 mellen pedig 2. lett. Ezüstérmet nyert Apró Milán 50 mellen, bronzérmes lett Balog Katica és Ferenczi Gergő, mindketten 50 háton.

Örömmel mondhatom, hogy a csapat többi tagja is pontszerző helyen ért célba.

Sibalin Dávid beszámolója: Kérdő Luca úszásában a Gyarmati Kupán minden bizonnyal sok maradt, tudtuk, hogy többre képes. Éppen ezért gondoltuk, hogy Szentesen újra megpróbálkozunk a 200 méter mellúszással. A „gyanúnk” be is bizonyosodott, hiszen tényleg sikerült javítani az időeredményen: második 100-on 3 másodpercet sikerült javítani. Ezzel új egyéni csúccsal Luca meg is nyerte a számot.

Kapcsolat:


+36 70 603 4980

hoduszok@gmail.com

6800 Hódmezővásárhely,

Ady Endre u.1.