+36 70 603 4980

hoduszok@gmail.com

6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u.1.

Ugrai Panna: minden zavaró tényezőt kizártam, csak az úszásra koncentráltam

Sűrű, és rendkívül eredményes időszakon van túl Ugrai Panna, aki november elején vett részt élete első felnőtt Európa-bajnokságán, Kazanyban. Rögtön az első felnőtt kontinensviadalon találkozott pár akadállyal, amiket azonban profi módon küzdött le, és hat versenyszámban is korosztályos csúcsot úszott.

Panna a Rómában rendezett Ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével vívta ki a jogot, hogy mindössze 17 évesen részt vehessen a felnőtt kontinensviadalon. Ha pedig elutazott Kazanyba, meg is döntött pár csúcsot. Összesen 6 alkalommal úszott korosztályos rekordot, ami óriási teljesítmény.

A verseny helyszínére a Hód Úszó SE kiválósága az edzője, Máté Hunor nélkül utazott. Ennek egyszerű az oka: a koronavírusra való tekintettel kevesebb edző tarthatott a csapattal.

„Volt egy kis időeltolódás, ami még nem is okozott problémát, hiszen egy kicsit kellett hamarabb kelnem. Egy ilyen „online” megoldással az lehet a probléma, hogy nem tudok egyből reagálni. Ha például a bemelegítésnél valami nem úgy történik, ahogy kellene, akkor csak késve tudok instrukciókat adni. Erre azonban fel voltunk készülve. Mindig volt A, B, és C terv is. Ezen kívül régebb óta készültünk már arra, hogy Panna egyedül is képes legyen felismerni a helyzetet, és tudjon magától reagálni. A sportolóimat úgy edzem, hogy tudják, hogy mit miért csinálnak. Ennek okán sokkal könnyebb egy ilyen helyzetben helyt állnia az úszónak” – engedett bepillantást a kulisszák mögé Máté Hunor.

„Rendkívül jól szervezett verseny volt. Próbáltam önállóan tenni a dolgomat, és minden zavaró tényezőt kizárni. Csak az úszásra koncentráltam, hiszen azért voltam ott” – tudtuk meg Pannától, aki az Eb-n nem csak a versenytársakkal, hanem a koronavírus tesztekkel is felvette a versenyt.

A Rövidpályás Európa-bajnokság 4. napja döcögősen indult a magyar úszók számára. Az egyik versenyző pozitív Covid teszt eredménye miatt további tesztelésig a magyar csapatot elkülönítették. Ennek „köszönhetően” Panna az utolsó percben bemelegítés nélkül, edződresszben állt rajthoz az egyik fő számában, 100 méteres hátúszásban. A körülményekhez képest azonban még így is kiváló eredményt úszott, és a 24. helyen zárt ebben a versenyszámban.

Az utolsó pillanatos menetelést követően körülbelül 30-40 percre következett a 200 méteres vegyesúszás, amiben szintén sikerült országos korosztályos csúcsot úsznia. Ezzel a sikerúszással megszerezte élete első felnőtt kontinensviadalán a 6. helyet.

„Nagyon örülünk, hogy Panna egészséges maradt. A Magyar Úszó Szövetség is rengeteget segített, és mindent elkövetett, hogy a következő versenyen, az Országos Bajnokságon minden úszó medencébe ugorhasson. Nagyon erős a magyar utánpótlás, ami látszik Panna eredményeiből is” – zárta értékelését Máté Hunor.

Összességében egy rendkívül eredményes versenyen van túl a Hód Úszó SE kiválósága, hiszen összesen 7 versenyszámban állt rajthoz, ami a mezőnyben kiemelkedőnek számít. Az pedig, hogy a 7-ből 6-ban csúcsot is sikerült döntenie, csak hab a tortán.

Kapcsolat:


+36 70 603 4980

hoduszok@gmail.com

6800 Hódmezővásárhely,

Ady Endre u.1.